Pálosi listázza a balkányiakat

2021. szeptember 20. 09:31 - 4233

117887945_186799273011538_1361556547427783924_n.jpg

A diktatúra másnéven önkényuralom, olyan kormányzási forma, ahol az állami főhatalom (a kormányzati hatalom) forrása nem a népakarat. Ez az egy szó kifejezetten jellemzi kisvárosunkat. Hiszen látja mindenki – akinek nyitva van a szeme – hogy nálunk a nép akarata, a nép szava nem számít semmit sem. Semmiről nem kérdezik meg az embereket, van 2–3 „mindenhez is értő” ember, aki eldönti mi lesz Balkányban, minek kell lennie; a nép meg maradjon csendben. Aztán ha valaki mégis úgy dönt, hogy elmondja a véleményét, vagy ki áll valaki mellett, az a rendszer ellensége és azt szankcionálni kell. Ha valaki arra vetemedik, hogy lájkolni meri az egyik írásunkat, az már listázva lesz, és jaj, annak, ha egyszer beteszi a lábát a Polgármesteri Hivatalba. Páros lábbal rúgják ki onnan, nem beszélve a gúnyos megjegyzésekről, amit a Polgármester Úr zúdít az illető fejére. Mi ez, ha nem diktatúra?

„Ha nem az én szekeremet tolod, te már jó ember nem lehetsz. Ha van önálló gondolatod, ami nem egyezik meg a vezetőség elképzelésével, jobban jársz, ha magadban tartod.”

Az egyszerű emberekkel elhitették, hogy demokrácia van és szólásszabadság, aztán bemegy a hivatalba, mert ugye dolgozni is szeretne az ember, akkor közlik vele, hogy nem kap munkát, mert három héttel ezelőtt kedvelte a Balkányi Kibeszélő egyik írását. Ez már lassan diktatúra.

A mi rendszeres olvasóink tudják, hogy ez az oldal nem azért jött létre, hogy a polgármester illetve a vezetőség munkáját magasztaljuk. Mi inkább rávilágítunk a hiányosságokra, olyan elvégzendő feladatokra, amiket évek óta a szőnyeg alá söpörnek (pl. a Gencsy-kastély ügye). Próbáljuk az emberek szemét felnyitni, hogy lássanak is, ne csak nézzenek. Viszont ennek ára van. A szankciók nem csak az olvasóinkat érintik, hanem minket is. Innen üzenjük, hogy nem adjuk fel, kitartunk és továbbra is tájékoztatjuk az embereket a körülöttünk folyó történésekről. Természetesen nekünk is jól esnek az elismerő szavak, a kommentek, amelyek megerősítenek abban, hogy jó az, amit csinálunk.

kep3.png

De nem minden áron! Ha valaki úgy gondolja, hogy hátrányosan érintheti az, hogy kinyilvánítja, a tetszését irányunkban, akkor ne tegye. Küldjön személyesen egy üzenetet (mint ahogy teszik ezt nagyon sokan), nekünk az is pozitív dolog. Ne legyen azért valaki listázva, mert egyetért velünk. Viszont a durva, otromba megnyilvánulásokat töröljük az oldalról, ahogy töröljük a kamuprofilokat is (van belőlük egy-néhány). Ha valaki fel meri vállalni a véleményét, legyen az pozitív, vagy negatív, az ne álnéven nyilvánítsa ezt ki. Legyen mindenkiben annyi tisztesség, hogy nem gyáván kamuprofilok mögé bújva osztja az észt, hanem felvállalva nevét, úgy írja le a véleményét.

Az írás 2020. augusztus 19-én jelent meg a Balkányi Kibeszélő Facebook oldalon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://4233.blog.hu/api/trackback/id/tr6416694310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása