Kriszmösz dizájn – amolyan balkányi módra

2021. december 08. 18:42 - 4233

balkany.pngKedves Olvasóink! Mondhatnánk, hogy most játékra hívjuk Önöket. A játék lényege pedig az lenne, hogy a cikkhez tartozó képek közül válasszák ki, melyik a mi városunk karácsonyfája! De nem ezt tesszük. Hogy miért? Mert túl egyszerű lenne ez a játék. Az összehasonlítás viszont így is egyértelmű. Nézve a környező települések karácsonyi dekorációit, mi megint elmondhatjuk, hogy „mindenki jó valamire, ha másra nem – elrettentő példának”. Ezek vagyunk mi. Ismételten. Az elrettentő példa.

Évről évre mindig gyatrább, silányabb a karácsonyi dekoráció városunkban, de az idei visz mindent. Egyszer és mindenkorra tudomásul kellene venni az illetékeseknek, hogy mindenki nem érthet mindenhez. Ha valaki nem ért mondjuk ahhoz, hogyan kell egy karácsonyfát ízlésesen feldíszíteni, az kérjen segítséget szakembertől. Ez nem szégyen! Nem kell mindig mindent saját kútfőből megoldani. Nem tudom kinek a munkája a fényfűzér felhelyezése, de ez igazából nem is érdekel. Láthatja mindenki, hogy mennyire botrányos a látvány, ami a szemünk elé tárul, amikor az esti órákban beérkezünk Balkányba. Pedig nagyon sok tehetséges ember él kisvárosukban, akik biztos szívesen segítenének, csak fel kellene kérni őket.

biri_nagyk.png

Nézzünk kicsit szét a környezetünkben, ahol fotókat készítettem: Biri, Nagykálló, Nyíradony, Szakoly – vannak tőlünk kisebb települések, és vannak közel hasonló paraméterekkel rendelkezők is. Mindenhol megadják a tiszteletet a szeretet ünnepének, mindenhol méltó módon feldíszitették a várost a várva várt ünnepre. Nálunk erre úgy tűnik nincs igény. Erre sem. Pontosabban a vezetőség részéről teljes az érdektelenség ebbe az irányba is. Többször leírtam már, hogy Polgármester Úr minden évben nyilatkozik a nyomtatott sajtóban, hogy menyire jól áll Balkány – itt annyi pénz van, hogy rengeteg. Még sem telt a tizenhárom év „uralkodás” alatt arra, hogy a villanyoszlopokra vegyenek normális fényeket. Még mindig az van rajta, amit az előző polgármester asszony készíttetett már legalább húsz éve. Van olyan, ami világít, van, ami csak félig, de van olyan is, ami egyáltalán nem. Bár napközben, amikor nincs felkapcsolva a közvilágítás, ez nem is látszik. Van olyan, amelyik teljesen eldeformálódott, de nem volt idő helyreállítani évek óta.  Tudom, hogy egy ilyen fényfűzér beszerzése nem kevés pénz, de ha minden évben csak egyet vett volna a polgármesterünk már lenne tizenhárom. Azért az már karácsonyi látványnak sem lenne rossz.

szakoly_nyira.png

Ott van a Kossuth-kertünk, ahová felállították ezt a botrányos fenyőfát, akkor miért nem díszítik fel méltó módon. Igaz, a kertben fák nincsenek, amik szépen mutatnának kivilágítva, de meg lehetne oldani azt is pl. egy mikuláskuckóval, ahol a Télapó várná a gyerekeket, és lehetne fotózkodni. Sajnos nem jut be mindenki egy nagyvárosba, hogy megmutassa a gyereknek, hogy „hol lakik a Mikulás”. Nem akarok ötleteket adni (pedig napestig tudnám sorolni), hiszen vannak nálunk olyan emberek, akik ezért komoly pénzeket vágnak zsebre. Őszintén remélem, hogy ezért a dekorációért nem kap senki sem jutalmat. Szeretném viszont megkérni a tisztelt vezetőséget, hogy járjanak nyitott szemmel, és lássák meg szépet! Legyen igényük arra, hogy a mi közösségünkben is szép ünnepvárásunk legyen. Sokkal jobban meg lehetne mozgatni az embereket, ha lenne élet a városban, mert a balkányiak szívesen sétálnának a kivilágított főtéren, vagy a Kossuth-kertben. Ha még egy karácsonyi vásárt is tudnának szervezni (nem a Művelődési Házban), az már a hab lenne azon a bizonyos tortán. Sajnos ez, ami most van, ez olyan kényszeredett – legyen valami, mert kell. Fogjuk be az emberek száját. Erre egy most divatos szleng jut eszembe: „jóvanaz”. Na ez pont olyan.

Végül pedig egy kérés – ha eljut az illetékeshez – kérem a Tisztelt Polgármester Urat, legyen szíves a Kossuth-kertből a furnérlemezből készült Balkány feliratot eltűntetni. Ha nem telik normálisra – köszönjük, de ilyet nem kérünk!

Boldog, szeretetteljes várakozást kívánunk minden olvasónknak!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://4233.blog.hu/api/trackback/id/tr6816777404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása